Vaccinul anti-Covid-19 de la ruși are efecte secundare

0

Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Rusia are probleme. Potrivit datelor oficiale, unu din șapte voluntari înscriși pentru testare s-a plâns că are efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare.

Studiile clinice au început în Moscova și au fost vaccinați primii 300 de cetățeni din 40.000. Denumit „Sputnik V”, vaccinul anti-Covid-19 nu este văzut cu ochi buni de specialiști în sănătate, care susțin nu respectă toate regulile de protecție.

Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii, însă a doua zi au dispărut.

Complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile, a spus ministrul  Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, citat de agenția TASS.

Potrivit autorităților din Rusia, voluntarilor li se va administra o a doua doză de vaccin într-un interval de 21 de zile de la prima injecție.

Duminică, Rusia a anunțat 6.148 de noi cazuri de coronavirus. Totodată, 79 de persoane au murit din cauza infecţiei cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce duce numărul deceselor la 19.418.

Moscova anunță că numărul total de infecţii a ajuns la 1.103.399.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!