Donald Trump găsit vinovat cu Stormy Daniels

0

După două zile de deliberări intense, juriul din cadrul procesului Stormy Daniels al fostului președinte al SUA, Donald Trump, a ajuns la un verdict, joi noapte. Juriul new-yorkez a deliberat vreme de 11 ore pe parcursul celor două zile, ajungând la o decizie unanimă, așa cum prevăd regulile procesului. Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare, ceea ce îl expune la riscul unei pedepse cu închisoarea sau a unei amenzi substanțiale.

Verdictul, care a fost dat publicității de judecătorul de proces, Juan Merchan, marchează un punct crucial în acest caz extrem de mediatizat. Sentința va fi anunțată oficial pe data de 11 iulie, moment în care se va stabili ce pedeapsă va trebui să ispășească fostul președinte american.

Acuzațiile adresate lui Trump

Procesul a avut în centrul său o acuzație gravă: Trump ar fi încercat să ascundă plata unei sume de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. Această sumă ar fi fost plătită pentru a o împiedica pe Daniels să dezvăluie faptul că a întreținut relații sexuale cu Trump. Plata a fost efectuată cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2016, într-o încercare de a preveni apariția acestor informații compromițătoare în presă.

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, a dezvăluit că Trump i-a cerut să-i plătească actriței suma de bani pentru a asigura tăcerea acesteia. Aceste dezvăluiri au constituit o parte esențială a cazului împotriva fostului președinte.

Reacția și viitorul politic al lui Trump

În fața acuzațiilor, Donald Trump a pledat nevinovat și a negat vehement că ar fi avut relații sexuale cu Stormy Daniels în 2006. Cu toate acestea, condamnarea nu îl va împiedica pe Trump să încerce să recâștige Casa Albă în alegerile viitoare și nici nu îl va împiedica să preia funcția, dacă va câștiga. Conform legislației americane, Trump ar putea candida sau chiar câștiga alegerile prezidențiale din închisoare, dacă se va ajunge la o asemenea situație.

Acest scenariu, deși rar întâlnit, nu ar fi fără precedent în istoria SUA. În 1920, candidatul Partidului Socialist al Americii, Eugene Debs, a candidat la președinția SUA din închisoare, reușind să obțină peste 910.000 de voturi.

Verdictul juriului în cazul Stormy Daniels reprezintă un moment semnificativ în viața publică a fostului președinte Donald Trump și deschide calea pentru un viitor politic incert. Cu toate acestea, Trump rămâne hotărât să își continue cariera politică și să lupte pentru un nou mandat la Casa Albă, indiferent de obstacolele legale cu care se confruntă. Sentința din 11 iulie va fi cu siguranță un moment de maxim interes pentru opinia publică și pentru viitorul politic al SUA.

Foto: sky.com

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!