Volodimir Zelenski, apel disperat către americani

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel insistent către președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Mike Johnson, pentru a obține o „adoptare rapidă” a unui amplu program de ajutor militar, considerat „vital” pentru țara sa, în contextul intensificării atacurilor rusești. Potrivit informațiilor furnizate de AFP și transmise de Agerpres, acest program în valoare de 60 de miliarde de dolari se află blocat în Congres încă din anul trecut.

„L-am informat pe preşedintele Camerei Johnson despre situaţia de pe câmpul de luptă, în special despre creşterea dramatică a terorii aeriene ruseşti. În această situaţie, adoptarea rapidă a ajutorului american pentru Ucraina de către Congres este vitală”, a spus Zelenski, care a vorbit la telefon cu acest responsabil american.

Mike Johnson, responsabil cu decizia privind proiectele de lege supuse votului în Camera Reprezentanților, a dat asigurări săptămâna trecută că se află în proces de examinare a „mai multor opțiuni” referitoare la sprijinul acordat Ucrainei, în timp ce planul de asistență menționat a fost deja aprobat de Senat.

Pe 22 martie, armata rusă a desfășurat cel mai amplu atac aerian împotriva infrastructurilor energetice din Ucraina în ultimii doi ani de război. Zelenski a dezvăluit că Rusia a lansat în total 190 de rachete, a trimis 140 de drone și a efectuat 700 de atacuri aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean în decursul săptămânii precedente. Statele Unite rămân principalul susținător militar al Kievului încă de la invazia rusă din februarie 2022.

Într-un context marcat de tensiuni crescute și amenințări la adresa suveranității Ucrainei, apelul lui Zelenski către liderii americani evidențiază disperarea și necesitatea imediată de sprijin pentru țara sa. Întrucât conflictele continuă să escaladeze în estul Europei, intervenția și solidaritatea internațională devin tot mai cruciale pentru menținerea stabilității și suveranității Ucrainei.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!