Victor Ponta îl atacă dur pe Traian Băsescu

0

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, a făcut declarații incendiare cu privire la doi dintre cei mai importanți lideri politici ai țării. Într-o recentă apariție publică, Ponta a lansat acuzații grave la adresa fostului președinte Traian Băsescu și a actualului șef de stat, Klaus Iohannis.

Victor Ponta a afirmat că Traian Băsescu a fost responsabil pentru înființarea unui sistem de dosare împotriva adversarilor politici. Conform fostului prim-ministru, acest sistem a fost utilizat pentru a demite persoane nevinovate, consolidând astfel puterea lui Băsescu și eliminând opoziția politică.

„Portocală e bine mersi, Onea e reintegrat, Kovesi este procuror european, sunt bine mersi toți. A pățit vreunul ceva? Sunt sute de oameni care au fost arestați cu mandate de arestare semante de Kovesi, Marius Iacob, toți ăștia din DNA. Sunt sute de oameni care au fost trimiși în judecată, sunt sute de oameni care au fost achitați de toți judecătorii, cum am fost și eu, apropo de faimosul dosar, cumnatul meu nu doar că nu a fost condamnat vreodată, nici măcar nu a fost trimis în judecată că nu aveau cu ce, totul era o făcătură.

Toți sunt foarte bine acuma, doamna Kovesi câștigă 25.000 de euro pe lună, domnul Uncheșelu câștigă 15.000 de euro pe lună. Nu lucrează în privat, tot de la noi iau banii ăia, că procurorii europeni sunt plătiți de noi. Domnu Onea se duce înapoi la DNA, nu? Sistemul ăsta pe care l-a făcut Traian Băsescu în 2005 ca să-l îngroape pe Năstase, după 2004 s-a lămurit cu Băsescu, ne întoarcem la Năstase, și atunci Băsescu ne-a vândut toată țara și a făcut acest sistem cu dosare la adversai”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV.

Critici la Adresa lui Klaus Iohannis

În plus, Victor Ponta l-a criticat dur și pe actualul președinte Klaus Iohannis, acuzându-l că a preluat și a perpetuat sistemul instaurat de Băsescu. „Sistemul Băsescu, preluat ulterior de Iohannis, a dus la colapsul sistemului politic din România”, a spus Ponta. El a susținut că Iohannis a continuat să utilizeze aceleași tactici represive, contribuind la deteriorarea încrederii publicului în instituțiile democratice.

Declarațiile lui Victor Ponta au stârnit reacții puternice în rândul clasei politice și al opiniei publice. Susținătorii fostului prim-ministru au aplaudat curajul acestuia de a vorbi deschis despre problemele din sistem, în timp ce criticii săi au respins acuzațiile ca fiind motivate politic.

Acuzațiile aduse de Victor Ponta împotriva lui Traian Băsescu și Klaus Iohannis subliniază tensiunile și diviziunile profunde din politica românească. Indiferent de validitatea acestor acuzații, ele evidențiază necesitatea unei analize critice și a unor dezbateri deschise privind direcția în care se îndreaptă țara. Reforma și responsabilitatea rămân cuvintele cheie în eforturile de a reconstrui încrederea în instituțiile democratice ale României.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!