Papa Francisc: Plăcerea vine direct de la Dumnezeu

0

Papa Francisc a publicat în Italia o carte cu o serie de interviuri în care a vorbit despre Biserica Catolică și implicarea acesteia în viața oamenilor. Suveranul Pontif a afirmat că plăcerea, chiar și cea sexuală, vine de la Dumnezeu.

Biserica a condamnat plăcerea inumană, brută, vulgară, dar, în schimb, a acceptat întotdeauna plăcerea umană, sobră, morală.

Plăcerea vine direct de la Dumnezeu, ea nu este nici catolică, nici creştină, sau altceva, este pur şi simplu divină. Plăcerea de a mânca ne foloseşte pentru a ne păstra sănătatea mâncând, la fel cum plăcerea sexuală este făcută pentru a face iubirea să fie mai frumoasă şi pentru a garanta perpetuarea speciei, a declarat Papa Francisc.

Liderul catolic a îndemnat credincioșii să se bucure în pace de viață, să mănânce cu plăcere și să facă dragoste cu pasiune, fiindcă sunt divine.

Noua carte este compusă din trei interviuri și se intitulează „Terra Futura, Conversaţii cu papa Francisc despre ecologia integrală”.

Cartea a fost concentrată pe viziunea extrem de socială a Suveranului Pontif asupra ecologiei, evidenţiată şi în enciclica sa „Laudato Si”, publicată în 2015.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!