Klaus Iohannis a făcut un apel către populație

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a îndemnat părinții să-și învețe copii că anul acesta este unul special și trebuie să respecte regulile impuse de autorități. Liderul de la Cotroceni consideră corectă începerea noului an școlar, chiar dacă pandemia de coronavirus este departe de a se încheia.

Mă adresez părinţilor, care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mărturisit că încă sunt probleme cu organizarea cursurilor în unele localități, însă lucrurile se vor remedia pe parcurs.

Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar este foarte important să conştientizăm că prin respectarea regulilor de bază, fiecare contribuie la siguranţa întregii comunităţi. Limitarea accesului la educaţie are consecinţe majore pentru generaţiile tinere şi ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide şcolile, deşi nu este una uşoară, este corectă şi necesară, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a făcut și un apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!