Ludovic Orban – mesaj înainte de începerea noului an școlar

0

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj înainte de începerea noului an școlar. Liderul Guvernului a mărturisit că au fost luate toate măsurile necesare pentru ca elevii să fie în siguranță, iar cursurile să se desfășoare cât mai normal.

Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România.

Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor.

Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil, a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului a anunțat că mai sunt lucruri de pus la punct, însă problemele care vor apărea vor fi remediate din mers. Pandemia de coronavirus a creat o situație inedită, iar oamenii trebuie să învețe aibă grijă de sănătatea lor.

Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat.

Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că este în beneficiul copiilor, a adăugat premierul.

Prim-ministrul îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!