Goran Bregović are interdicție în Republica Moldova

1

Celebrul artist Goran Bregović nu poate intra pe teritoriul Republicii Moldova, după ce a susținut deschis ocuparea Crimeii de către ruși și invadarea Ucrainei. Acesta trebuia să susțină un concert, însă autoritățile moldovene i-au refuzat intrarea în țară.

Dragi prieteni ai Gustarului,

Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău. Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat, însă vă așteptăm în continuare la festival astăzi, unde ne vom asigura să aveți o petrecere frumoasă alături de ceilalți artiști așteptați cu mult drag de către voi. Vă amintim că pe scenă îi așteptăm pe Misha Grossu Band, Moonlight Breakfast, Vali Boghean Band și câștigătorii Eurovision 2022 – Kalush Orchestra, au scris organizatorii pe pagina  de Facebook.

Artistul s-a arătat dezamăgit de decizia autorităților moldovene și le-a mulțumit fanilor pentru susținere.

Dragii mei prieteni moldoveni! Îmi cer scuze profund pentru că nu am putut cânta astăzi la Festivalul de muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei din toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Vă iubesc foarte mult țara și este o plăcere pentru mine să răspund oportunității de a concerta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost lipsit de bucuria și plăcerea de a apărea în fața dumneavoastră de data aceasta. Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri! Cu dragoste, Goran Bregović, a transmis Goran Bregović.

Foto: romanialibera.ro

Citește
1 Comentariu
  1. instapress.ro spune

    Un adevarat artist precum Goran Bregovic merita sa primeasca intelegere si sustinere din partea tuturor iubitorilor de muzica si arta. Artistul ne dovedeste ca trebuie sa pastram intotdeauna o deschidere catre si pentru diversitate, ca trebuie sa intelegem ca arta si muzica sunt un dar al divinului in fata caruia ar trebui sa fim recunoscatori, iar autoritatile moldovene ar trebui sa ia in considerare acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!