Vaccinarea, obligatorie în Austria din februarie

0

Autoritățile din Austria au decis ca pentru persoanele peste 18 ani vaccinarea anti-COVID sa fie obligatorie începând cu luna februarie. Se acordă o perioadă de grație până la mijlocul lui martie, iar după aceea vor începe controale și cine nu va fi vaccinat va plăti o amenda între 600 și 3.600 de euro.

Aşa cum era prevăzut, vom face vaccinarea obligatorie de la începutul lui februarie pentru cei de peste 18 ani. Este un proiect sensibil, dar conform Constituţiei, și care necesită o fază de adaptare, menită să le permită celor reticenți să se vaccineze până la jumătatea lui martie.

După aceea vor fi efectuate controale şi a nu fi vaccinat va reprezenta un delict pasibil de sancţiuni financiare între 600 şi 3.600 de euro, în caz de recidivă.

Luată un timp în calcul, vaccinarea minorilor în vârstă de peste 14 ani a fost în cele din urmă abandonată şi numai adulţii vor fi vizaţi de măsură, a declarat la Viena, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful conservator al Guvernului, care conduce ţara împreună cu ecologiştii, potrivit AFP.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!