ANAF-ul a pus ochii pe firmele mici

0

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că firmele mici, cu istoria negativ, vor fi verificate de ANAF. Prin această decizie se dorește stoparea evaziunii fiscale și atragerea banilor către bugetul de stat.

Vă dau scenariile: Scenariul pesimist, 7 miliarde de lei, scenariul de bază de 12 miliarde de lei și scenariul optimist de 20 de miliarde de lei. Marja aceasta (7-20 miliarde lei, n.r.) este compusă dintr-un mix de măsuri. Avem eFactura business to business la produsele de mare risc fiscal, pe de altă parte avem sistemul acesta, radarul mărfurilor, pe care îl ducem și către achizițiile intracomunitare și care va fi și el aplicabil de la 1 iulie … Nu în ultimul rând, avem acest stopaj la sursă la care, pentru numele lui Dumnezeu, toți știm că nu se plătesc contribuții la bugetul de stat și sunt arierate imense. Cred că și prin eșalonări … Când am luat scenariul de bază, acela include eșalonările, în sensul în care nu vrem neapărat ca economia sau companiile să aibă o dificultate, ne permitem eșalonarea acelor resurse, dar acea eșalonare înseamnă o predictibilitate viitoare asupra veniturilor pe care le vom colecta.

Este un set de măsuri complexe, nu o să le spunem public pe toate, dar ceea ce vreau să spun public este că această acțiune va viza economia informală sau partea de evaziune fiscală și mi-aș dori ca ANAF, le-am și solicitat să facă verificări la companiile cu un istoric negativ și nu la companiile pe care le verifică an de an de regulă și sunt tot cei care își plătesc taxele și țin și angajații. Întotdeauna ne-am obișnuit să ne ducem la aceia care chiar fac business, a spus ministrul Finanțelor la PROFIT NEWS TV.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!