Statele Unite ale Americii, măturate de un ciclon bombă

0

Statele Unite ale Americii se află în stare de alertă după ce condițiile meteorologice s-au deteriorat brusc. Mai precis, americanii sunt loviți de un „ciclon bombă”, așa cum îi spun specialiștii în meteorologie. Cu alte cuvinte, temperatura a scăzut brusc, chiar și cu 30 de grade în unele regiuni. Astfel s-a ajuns sa se înregistreze temperaturi și de -48 de grade Celsius.

Unul dintre cele mai afectate state este New York, unde a fost chemata Garda Națională pentru a ajuta cetățenii blocați în case după ninsoarea căzută de peste 2 metri. Potrivit datelor oficiale, peste 50 de persoane au murit până acum.

Un ciclon bombă sau ciclogeneza explozivă este, simplu spus, o furtună care se intensifică foarte rapid. Se formează atunci când aerul de la suprafaţa solului se ridică rapid în atmosferă, provocând o scădere bruscă a presiunii – 24 de milibari în 24 de ore. Pe măsură ce aerul se ridică, vântul începe să bată în spirale, luând aspect de uragan.

„Nu toate cicloanele bombă sunt uragane. Dar uneori au caracteristici de uragan, cu vânturi foarte puternice, precipitaţii abundente şi un ochi al furtunii în mijloc foarte bine definit”, a declarat climatologul Daniel Swain, de la Universitatea California pentru NBC News, potrivit digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!