Specialist în sănătate din SUA – schimbă concepția despre coronavirus

0

Pandemie coronavirus este departe de a se încheia. În fiecare zi apar noi informații despre virusul ucigaș din China și modalitatea acestuia de transmitere. Potrivit experților în sănătate din SUA, SARS-CoV-2 este rareori transmis prin contact cu suprafeţe contaminate şi recomandă abandonarea unor măsuri extreme precum punerea în „carantină” a scrisorilor sau a pachetelor primite prin curier rapid.

Un studiu australian a demonstrat că virusul poate fi detectat pe suprafeţe ca sticla sau oţelul inoxidabil şi după 28 de zile. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate din SUA consideră că aceste studii cu greu au aplicabilitate în realitate, iar oamenii nu trebuie să intre în panică.

Există o îngrijorare inutilă pentru aceste lucruri. Este ca şi cum ai sta pe mijlocul unei şosele aglomerate cu trafic mult şi te-ai întreba: Care sunt şansele să fiu lovit de un meteorit? Sigur că există o şansă, dar este destul de mică şi atunci n-ar fi mai bine să te îngrijoreze alte lucruri mai importante?, a afirmat David Morens, consilier al directorului National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Potrivit acestuia, dacă te-ai infectat și ultimul lucru pe care îl atingi este dezinfectantul sau săpunul înainte de a pune mâna la nas sau la ochi totul va fi ok.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!