Un pacient s-a sinucis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

0

Un pacient, în vârstă de 35 de ani, de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu și-a pus capăt zilelor. Bărbatul a fost internat după ce a fost găsit singur pe stradă de un cetățean și a sunat la 112.

Pacientul a fost sedat fiindcă se comporta agresiv, însă într-un moment de neatenție a cadrelor medicale acesta s-a sinucis.

În data de 26/10/2020 in jurul orei 15:35 a fost adus la CPU psihiatrie, escortat de poliţie, un pacient în vârstă de 35 de ani în urma unui apel la 112. Pacientul era cunoscut Secţiei de psihiatrie, având numeroase prezentări în antecedente datorate abuzului de alcool, manifestând de fiecare dată agitaţie psiho-motorie şi agresivitate verbală faţă de personal, dar niciodata tendinţe suicidale.

Pacientul a fost sedat şi internat sub monitorizare în izolatorul Secţie de psihiatrie, pentru siguranţă, dar şi din cauza imposibilităţii personalului medical de gardă de a stabili existenţa sau nu a unui contact cu pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 sau a simptomatologiei specifice infecţiei. După administrarea sedativului, pacientul a fost liniştit, neimpunându-se luarea de măsuri restrictive. Spre finalul celor două ore de monitorizare iniţială, atunci când personalul de gardă se ocupa de unul dintre pacienţii aduşi într-o stare mai gravă, acesta a profitat de neatenţia lor de scurtă durată, fiind găsit spânzurat în salon în jurul orei 17:30. S-au început imediat manevrele de resuscitare, au fost anunţate organele de poliţie şi SAJ Gorj, care a dispus deplasarea la faţa locului a unei ambulanţe cu medic. Aceştia au continuat resuscitarea până in jurul orei 18:20, fără a avea succes, iar pacientul a fost declarat decedat. În paralel cu ancheta desfăşurată de organele competente a fost demarată şi o anchetă internă la nivelul SJU Tg. – Jiu pentru a stabili cu exactitate desfăşurarea evenimentelor şi pentru a asigura prevenirea pe viitor a unor astfel de incidente, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru a vedea în ce condiții a avut loc evenimentul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!