Serbia se dezvoltă. Proiecte de infrastructură peste România

0

Serbia, o țară care nu se află în Uniunea Europeană, se dezvoltă mai repede decât România. Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat proiecte mari de infrastructură care vor fi puse în aplicare în perioada următoare.

Ba mai mult, a fost anunțată și o cale ferată de mare viteză Belgrad-Nis. La acest capitol țara noastră a dat înapoi în loc să avanseze.

Aceştia sunt 204 de kilometri, lungimea totală a căii ferate, unde trenurile vor putea să mergă până la 200 de kilometri pe oră. De la Belgrad până la Niš într-o oră şi douăzeci de minute până la sfârşitul anului 2023, a explicat Alecsandri Vucic într-o înregistrare video, publicată pe contul de Instagram.

Totodată, liderul sârb a anunțat că 70 de comune vor avea o infrastructură modernă cu apă și canalizare. Toate proiectele urmează să fie gata până în 2025.

Cel mai repede, până în anul 2021 vor primi Kragujevac şi Niš. Doar la Kragujevac, aceasta va fi peste 600 de kilometri de ţevi. O Serbie mai curată, chiar aşa cum a fost prevăzut prin programul „Serbia 2025”, a adăugat președintele sârb.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!