Qualcomm a anunțat că un telefon se va încărca în 15 minute

0

Telefon mobil cu încărcare rapidă. Tehnologia a schimbat lumea așa cum o știam cu 10-15 ani în urmă. Telefoanele mobile nu mai sunt doar telefoane ci se numesc smartphone-uri. De pe ele poți face orice, în ziua de astăzi, fiind un adevărat computer. Nu mai vorbim despre faptul că acestea au pus pe butuci firmele care produceau aparate foto.

Lumea din ziua de astăzi vrea să se miște repede și să aibă totul la îndemână. Astfel, companiile de smartphone-uri oferă fel de fel de soluții pentru diferite probleme, însă autonomia bateriei le-a produs mari bătăi de cap.

O descoperire recentă va rezolva această problemă, fiindcă Oppo și iQOO au anunțat noi sisteme de încărcare rapidă de 120 și 125W.

Producătorul american de procesoare Qualcomm a anunțat noul QuickCharge 5.0, care va permite încărcarea completă a unui telefon în doar 15 minute. Tehnologia este compatibilă cu standardul USB Power Delivery Programmable Power Supply (USB PD-PPS).

Conform Qualcomm, noul standard QuickCharge 5.0 este complet compatibil cu USB Power Delivery, deci va încărca la puterea necesară dispozitivele care folosesc acest standard, în funcție de puterea adatorului de priză. Conform Qualcomm, acestea vor oferi putere de minimum 45W și vor funcționa la voltaje între 3,3 și 20V și amperaj de 3, 5 sau mai mare de 5A. Adaptoarele cu branding Qualcomm vor asigura compatibilitate și cu toate versiunile de QuickCharge din trecut, vor fi echipate cu protecție de supraîncălzire și vor funcționa pe orice tip de conector are telefonul (microUSB sau USB-C), scriu cei de la go4it.ro.

Potrivit informațiilor, primele dispozitive compatibile cu QuickCharge 5.0 vor fi cele echipate cu Snapdragon 865 și 865+.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!