Serbia relaxează măsurile împotriva virusului Covid-19

0

Serbia a decis ca, de vineri 22 mai, toți cetățenii, atât străini cât și locali, să poată tranzita țara fără permis special. Celula de criză, din țara vecină, a decis că nu mai este nevoie de un test care să arate că persoana este negativă la Covid-19.

Toate persoanele care intră pe teritoriul Serbiei vor fi primite cu avertismente de sănătate, care precizează că intră pe teritoriul unde virusul circulă în continuare, precum și modalități de prevenire a infecțiilor, se spune în comunicatul care ar trebui confirmat joi la ședința guvernului sârb.

Totodată, la cererea cetățenilor, atât locali cât și străini, vor putea fi facute testele PCR care vor indica dacă o persoană este infectată cu coronavirus. O asemenea analiză va costa 6.000 de dinari pe teritoriul întregii Serbii, iar pentru studenți și minori testarea va rămâne gratuită.

Celula de criză din Serbia a hotărât ca spitalele să revină la o funcționare normală, cea de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. Toate cadrele medicale vor fi testate de Covid-19 și numai după un rezultat negativ vor începe să lucreze. Centrul Clinic din Niš (clădirea nouă) va începe să funcționeze normal de vineri, în timp ce Institutul pentru Boli Ortopedice și Clinice Banjica va funcționa normal începând de luni, 25 mai.

Autoritățile sârbe îndeamnă cetățenii să aibă grijă, fiindcă virusul nu a dispărut și el este încă activ în rândul populației.

Activitatea virusului a slăbit foarte mult, însă este necesar ca toți să respectăm în continuare măsurile epidemiologice de bază, cum ar fi purtarea măștilor, dezinfectarea cu regularitate a mâinilor și menținerea distanței sociale, pentru a finaliza cu succes lupta împotriva noului coronavirus, se spune într-un comunicat al Celulei de criză.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!