Paranoia cuprinde România. Oamenilor le este frică de un termometru

0

Frica de termometru. Scandal total la un hipermarket din Sectorul 5 al Capitalei. Poliția, chemată la fața locului, a trebuit să intervină în forță după ce trei persoane au făcut scandal. Oamenii erau supărați că la intrarea în magazin a trebuit să li se ia temperatura. Aceștia au refuzat și de aici până la un conflict a fost doar un pas.

Polițiștii i-au amendat pe cei trei. Toate momentele au fost filmate de o a patra persoană, care a făcut un montaj și a luat interviuri celor care au fost duși la secția de poliție.

Oamenii au susținut că angajații magazinului nu au pregătire medicală sa le i-a temperatura și că în felul acesta vor să îi scaneze și să le fure datele personale.

Raed Arafat a avertizat de câteva zile că există pe rețelele sociale campanii împotriva acestui lucru și că trebuie să înceteze. Starea de alertă trebuie respectată.

Toate instituţiile statului sunt preocupate de acest lucru, la toate nivelurile. Toate serviciile noastre de comunicare, la nivelul IGSU, la nivelul DSU, la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, încercăm să combatem, avem şi grupuri de voluntari care încearcă să combată ideile false care sunt răspândite, chiar extrem de agresiv, în reţelele de socializare. Pe lângă asta, vine, bineînţeles, partea de securitate cibernetică.

Binenţeles, mai poţi să vezi dacă sunt atacuri concertate, te duci şi explici la operatorul, la responsabilul reţelei de socializare, sunt discuţii cu toate reţelele de socializare, pentru că, dacă vezi că de undeva vine o dezinformare consistentă tot timpul, ei au metode prin care să verifice acest lucru şi să vadă de unde vine.

Să nu poarte mască, am început să avem oameni care spun că tot ce s-a întâmplat până acum e o conspiraţie şi să dăm drumul la totul, deodată. Dacă nu se respectă regulile, este posibil să ajungem într-o situaţie mult mai gravă decât cea prin care am trecut, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!