Serbia a reintrodus starea de urgență de frica coronavirusului

0

Stare de urgență în Serbia. Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. Măsurile de relaxare, din ultima perioadă au făcut ca lumea să nu mai respecte i-a în serios virusul. Cazurile tot mai crescute de infectări cu Covid-19 au făcut ca președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, să declare din nou stare de urgență.

Drept urmare, în capitala Belgrad au izbucnit mai multe proteste. Containere incendiate, gunoi pe stradă, semne de cirulație rupte, jardiniere devastate, pietre, mașini de poliție incendiate, vitrine sparte, aceasta a fost imaginea lăsată în urmă.

Oamenii legii au intervenit cu gaze lacrimogene, dispersând mulțimea, mai întâi, pe platoul Parlamentului și apoi pe cei din Piața Nikola Pašic, Parcul Pionir și Bulevardul Regele Aleksandar.

Președinta Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic, a condamnat cu vehemență protestele și intrarea în Parlament.

Condamn cu vehemență intrarea violentă în Adunarea Serbiei. Imaginile sălbăticiunii pe care le-am văzut la Belgrad, precum și blocarea ambulanței de urgență când mulți cetățeni ai noștri luptă împotriva Covid-19 sunt inadmisibile și în niciun mod nu pot contribui la păstrarea sănătății publice a cetățenilor.

Totodată, inspiratorii acestui vandalism dovedesc că unica lor intenție este provocarea haosului și incidentelor, fără frică de a face abuz de o astfel de provocare grea, a declarat Maja Gojković.

În momentul de față, în Serbia, au fost confirmate 16.719 persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea 330 au decedat.

Foto: agora.md

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!