Klaus Iohannis cere ajutorul politicienilor în lupta cu coronavirusul

0

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la politicieni români să nu exploateze în scop electoral criza de coronavirus. Acesta a cerut responsabilitate și îndeamnă parlamentari să voteze rapid proiectul de lege al Guvernului privind carantina și izolarea.

În această perioadă, în loc să fim toți de aceeași parte, politicienii să sprijine Guvernul și împreună să-i convingem pe români că este o treabă foarte, foarte serioasă, vedem că sunt politicieni care încearcă să exploateze electoral această pandemie. Este o cale eronată și din acest punct de vedere, vreau să mă adresez și politicienilor și Parlamentului. Suntem într-o situație foarte complicată, este momentul să lăsăm divergențele politice de o parte și să ne concentrăm pe soluții care sunt absolut necesare în această perioadă, iar în acest sens solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgență legea care clarifică carantina și izolarea, pentru a reda autorităților acest instrument extrem de important în perioadă de pandemie, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a avertizat că suntem într-o situație critică, chiar dacă în primăvară situația a fost bine ținută sub control. Numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus va obliga autorităţile să introducă noi restricții.

Este a doua lună, deja, în care avem stare de alertă și lucrurile, din păcate, vedem că nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Însă, în acest context, revin la ce am mai spus înainte de mai multe ori: răspunderea în acest moment este partajată între autorități și cetățeni. A fost o perioadă foarte dificilă și ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Măsurile care trebuie luate sunt foarte simple: masca, distanța și, evident, spălat pe mâini, a adăugat președintele.

Autoritățile române îndeamnă populația să respecte măsurile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască. În felul acesta se vor proteja atât pe ei cât și pe ceilalți.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!