Rusia propune primul vaccin oficial împotriva coronavirusului

1

Rusia este prima țară din lume care va începe vaccinarea populației împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a anunțat că în luna octombrie toți cetățenii ruși vor fi injectați cu un vaccin care să lupte cu noul virus ucigaș din China.

Potrivit ministrului, vaccinul a fost dezvoltat de institutul de cercetare de stat Gamaleia din Moscova. Testele clinice au fost finalizate și urmează ca vaccinul să fie aprobat și distribuit. Primii injectați vor fi medicii și profesorii.

Cei de la Reuters au anunțat că, potrivit unei surse anonime, primul potenţial vaccin din Rusia împotriva COVID-19, dezvoltat de o instituţie de cercetare de stat, este de aşteptat să obţină avizele necesare în august, pentru a fi administrat la scurt timp după aceea lucrătorilor din sănătate. Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus. Medicii speră că cetăţenii se vor putea vaccina în dispensarele sanitare în ianuarie și februarie 2021.

Potrivit specialiștilor în sănătate din Rusia, un studiu a arătat că aproximativ 99,9% din particulele SARS-CoV-2 mor la temperatura apei din încăpere în 72 de ore.

Specialiștii în sănătate sunt reticenţi în privința vaccinului anunțat de Rusia. Ei sunt de părere că multe dintre regulile de siguranţă nu au fost și nu vor fi respectate. Sunt voci care susțin că Rusia nu face altceva decât să își facă imagine pozitivă.

În momentul de față, în Rusia sunt peste 850.000 de persoane infectate cu coronavirus, iar dintre acestea peste 14.000 și-au pierdut viața.

Citește
1 Comentariu
  1. Budica Stancu spune

    Eu cred ca trebuie sa fii nebun sa crezi ca Putin vrea sa faca rau propiului popor prin programul de vaccinare din luna octombrie cand toata populatia din Rusia va fi vaccinata contra COVID-19,cu vaccinul realizat de cercetatorii rusi!
    OMS-ul are o atitudine de niz-naiu, adica nu stia ca Rusia va face un vaccin.Rusia este boicotata de lumea asa zisa libera ,capitalsta.Este o himera ca e libertate ,deci rusii sunt cei mai fericiti in final.Vor fi primii care vor scapa de COVID-19.,deci liberi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!