Klaus Iohannis a anunțat ce se întâmplă cu noul an scolar

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în care a anunțat că noul an scolar va începe pe 14 septembrie. Majoritatea elevilor se vor prezenta la cursuri, iar învățământul online va fi o opțiune acolo unde situația o cere.

Decizia va fi luată de autoritățile locale, în funcție de cum evoluează pandemia de coronavirus, dacă se impune să se facă doar cursuri online.

Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an scolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor, a anunțat Klaus Iohannis.

Autoritățile au stabilit trei scenarii după care vor fi luate deciziile la nivel local.

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Decizia dacă elevii merg la şcoală sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, sigur, la propunerea şcolii și a Inspectoratului Școlar, a precizat preşedintele.

Potrivit șefului statului, Ministerul Sănătății lucrează la normele sanitare care trebui îndeplinite. Este vorba de norme de distanţare, igienă, dezinfecţie etc. și ele vor fi făcute publice în zilele următoare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!