OMS susține că primul vaccin împotriva coronavirusului va apărea în 2021

0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că în momentul de față se fac teste cu 20 de vaccinuri anti-Covid-19, iar cel mai probabil la mijlocul anului 2021 va apărea pe piață unul.

Pandemia de coronavirus a afectat toată planeta, iar OMS susține că se fac teste încă din ianuarie pentru a se găsi un vaccin.

Potrivit coordonatoarei ştiinţifice a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, sunt mari șanse ca în a doua jumătate a anului viitor să avem un vaccin. După accea urmează producția în masă pentru a putea fi distribuit pe tot globul.

Nivelurile de interes şi de investiţii sunt ridicate, dar există anumite criterii. Nu este suficient ca vaccinul să protejeze doar 20-30% din pacienţi, fiindcă asta nu va asigura încheierea pandemiei. Este nevoie de o protecţie de 70%, în condiţii de siguranţă.

OMS a atras atenția statelor lumii că s-au relaxat mai repede decât trebuia și îndeamnă la responsabilitate și prudență.

În ultima perioadă, s-a observat o creștere semnificativă, la nivel mondial, a cazurilor de coronavirus. În Spania purtarea măștii a devenit obligatorie și în aer liber, inclusiv pe plajă.

OMS recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!