Maria, fata incendiată, încearcă să își reia viața

0

Maria, fata incendiată acum 5 luni în propria casă, încearcă să își reia viața. Fata în vârstă de 18 ani a trăit un coșmar când Ion Turnagiu, un bărbat condamnat pe viaţă pentru cinci crime și eliberat înainte de termen, i-a dat foc. Maria depusese plângere împotriva lui pentru viol și agresiune, iar individul a vrut să se răzbune.

Maria a reluat cursurile la școală, deocamdată online, din cauza pandemiei de coronavirus. Fata a suferit arsuri pe 90% din corp.

Îmi văd colegii. Deocamdată, doar vorbim. Ei încă nu m-au văzut. Am scris lecțiile de la română, mi le-au trimis colegii pe grup și le-am scris pe caiet. Încă nu am primit note, a mărturisit Maria, potrivit Libertatea.

Recuperarea ei a fost una îndelungată, cu multe probleme, însă ea a reușit să supraviețuiască. În ajutorul ei i-a sărit Narcis Hogea, tatăl unei victime din Colectiv. Acesta a lansat o campanie pentru ea prin asociația pe care a făcut-o în memoria fiului său, Alex.

Maria a avut arsură nu 100%, ci 105%, depășește suprafața normală, a avut 90% plus 15% căi respiratorii și a ajuns, fără complicații, până în clipa aceasta, a spus profesorul dr. Dan Mircea Enescu, potrivit sursei citată mai sus.

Tatăl lui Alexandru, băiatul care a murit după incendiul de la Colectiv, Narcis Hogea, a fost impresionat de situația Mariei și a decis să o ajute și organizează o strângere de fonduri prin asociația “În numele lui Alexandru”.

În numele lui Alexandru, am ales calea prin care să regăsim cu ajutorul vostru zâmbetul lui Alex în zâmbetul Mariei. Povestea Mariei e tulburătoare și nedreaptă. La 18 ani, viața a învățat-o că puterea poate consta, uneori, în capacitatea de a renaște. Maria are nevoie de ajutor. Vă rog să donați pentru renașterea Mariei. Puterea ei va schimba lumea, spune Narcis Hogea, pentru Libertatea.

Foto: libertatea.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!