În Prahova, au fost văzuți castori după 200 de ani

0

Vești bune pentru fauna din România. Vânătorii din Prahova au văzut mai mulți căsători, care au dispărut din zonă acum 200 de ani. Mai multe astfel de animale au fost zărite în preajma râurilor. 

Şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Amatori (AJVPS) Prahova, Valeriu Bolgiu, a declarat, pentru Mediafax, că în Prahova, la ora actuală, există aproximativ 10-12 familii de castor, ceea ce înseamnă un număr de 20, 30 de exemplare. Primele exemplare au fost văzute acum câţiva ani, iar numărul lor a crescut, în ultima perioadă.

Noi avem semnale de circa 6 sau 7 ani. La început sporadic, undeva pe râul Prahova, după care am constatat că aceşti castori au un obicei: îşi fac nişte locuinţe subacvatice, rod arborii, copacii de pe malul apei şi îşi creează un dig, un baraj, în spatele căruia îşi face locuinţa. Am găsit din ce în ce mai multe urme.

Sunt undeva mai jos de Râfov, de-a lungul râului Prahova, râului Teleajen, în special în zonele de luncă, spre ieşirea din judeţul Prahova. Cred că sunt câteva familii bine închegate, a spus Valeriu Bolgiu pentru sursa citată mai sus.

În perioada următoare, membriiA sociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Amatori (AJVPS) vor încerca o identificare şi o monitorizare a castorilor.

Foto: pexels.com

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!