A înflorit laleaua de la Cazane, o floare unică în lume

1

La Cazane crește o floare unică în lume. Laleaua din această regiune apare doar într-o anumită perioadă a anului, fiind foarte rară.

A înflorit Laleaua de la Cazane. Simbol al Clisurii, laleaua de la Cazane sau laleaua bănățeană atrage, în fiecare primăvară, sute de turiști dornici să îi admire frumusețea în sălbăticia stâncoasă a cazanelor Dunării, au anunțat pe Facebook reprezentanții Romsilva.

Laleaua galbenă de Cazane este o specie endemică, de interes comunitar, al cărui habitat îl constituie versanții sudici, abrupți ai Ciucarului Mare, care străjuiesc Cazanele Mari ale Dunării. Planta înflorește la începutul lunii aprilie și poate fi observată înflorită până la începutul lunii mai, numai de la bordul ambarcațiunilor de pe Dunăre. Fiindcă zona este foarte abruptă, planta nu poate fi culeasă de iubitorii de flori. Totuși, planta fiind strict protejată, amenda pentru orice fir rupt este de 10.000 de lei.

Florile lalelei bănăţene sunt exclusiv de culoare galbenă și fără miros. Denumirea științifică este de Tulipa hungarica, fiind descoperită de botanistul Vincze Borbas în anul 1882. Laleaua sălbatică bănățeană este monitorizată permanent de specialiștii Regiei Naționale a #Pădurilor – Romsilva, care au constatat că în ultimii ani și-a extins arealul, iar numărul lalelelor sălbatice a crescut la peste 8.000 de exemplare, au adăugat reprezentanții Romsilva.

Foto: Facebook

Citește
1 Comentariu
  1. […] Puteți citi continuarea articolului apăsând click aici. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!