Liderul OMS: nu există o soluţie magică şi s-ar putea să nu existe niciodată

0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat prin vocea președintelui Tedros Adhanom Ghebreyesus că s-ar putea să nu scăpăm niciodată de coronavirus. Potrivit acestuia, este posibil să nu existe o soluție magică, iar oamenii vor trebui să învețe să trăiască cu SARS-CoV-2.

Există un număr de vaccinuri care se află, în acest moment, în faza a treia de testare clinică. Cu toţii sperăm să avem vaccinuri eficiente care ne pot ajuta să prevenim infectarea cu coronavirus. Totuşi, nu există o soluţie magică şi s-ar putea să nu existe niciodată.

Momentan, cei care sunt responsabili de prevenirea răspândirii virusului trebuie să continue să testeze oamenii, să-i monitorizeze şi să-i izoleze, atât pe ei cât şi pe cei cu care intră în contact.

Faceţi tot ce puteţi. Informaţi, ascultaţi şi încurajaţi oamenii. Fiecare dintre noi trebuie să păstreze distanţa socială, să poarte mască de protecţie, să-şi spele mâinile regulat şi să nu tuşească în faţa celorlalţi. Faceţi tot ce puteţi, a declarat liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii .

Reprezentanţii OMS sunt de părere că statele s-au relaxat prea repede și drept urmare există o creștere semnificativă a persoanelor infectate cu coronavirus.

Specialiștii în sănătate recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!