Italienii sunt speriați de muncitorii din România

0

Italienii sunt speriați de cazurile tot mai mari de persoane infectate cu coronavirus din România. Ziarele din peninsulă scriu că țara noastră este, în acest moment, noua Brazilie. Familiile din Italia sunt îngrijorate ca cetățenii români care vin să muncească acolo ar putea fi purtătorii noului virus ucigaș din China.

Italienii sunt îngrijorați de lucrătorii casnici români ce au sub îngrijire persoane vârstnice cu diverse patologii.

„Îngrijitoarele românce care se întorc la locul de muncă după vacanțe sau după ce au plecat în ultimele luni pentru a nu rămâne blocate în Peninsulă, nu sunt supuse niciunui control”, scriu jurnaliștii de la Il Messaggero.

În ultima perioadă, cazurile de coronavirus au crescut considerabil depășind 1.000 de persoane infectate pe zi. Acest lucru a fost din cauza faptului că Guvernul a fost obligat să lase cetățenii asimptomatici să părăsească spitalul la cerere.

Dacă la începutul pandemiei România era un exemplu de cum a gestionat criza, acum toată Europa se ferește de cetățenii români.

Deși România nu este parte integrantă a acordului de liberă circulație Schengen în ciuda faptului că face parte din UE, nu există restricții pentru românii care călătoresc în Italia, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu persoanele care vin din Serbia, Muntenegru și Kosovo. În momentul de față este recomandat doar ca îngrijitoarele și persoanele asistate să fie echipate cu măști, să mențină distanțarea socială – deși este imposibil având în vedere sarcinile – și să nu prezinte simptome de boală, adică să nu depășească temperatura de 37.5 grade, scrie sursa citată mai sus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!