Nelu Tătaru: vom avea două săptămâni destul de grele

0

Pandemia de coronavirus din România este tot mai gravă. În ultima perioadă, au crescut semnificativ cazurile de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că urmează două săptămâni grele.

Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția.

Legislația care intră în vigoare ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele, a declarat Nelu Tătaru

În acest moment, România a ajuns să aibă aproape 1.000 de persoane infectate cu coronavirus pe zi. Autorităţile recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Demnitarul a vorbit și despre situația tot mai grea de la Terapie intensivă. Acesta a afirmat că vor fi luate măsuri pentru a ușura munca medicilor.

Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!