Gripa aviară în Cehia. Vine și în România?

0

Gripa aviară este prezentă puternic în Cehia. Autorităţile de la Praga au decis să sacrifice aproape 140.000 de curcani şi pui la o fermă avicolă unde a fost descoperit virusul H5N8.

Acesta este cel de-al doilea caz de gripă aviară în Cehia din 2020.

Testele din această dimineaţă au demonstrat că este vorba de virusul gripei aviare H5N8 la ferma avicolă situată la est de Praga, a declarat ministrul ceh al Agriculturii, Miroslav Toman, transmite Reuters.

O altă fermă, cu 120.000 de păsări, se află în raza de trei kilometri stabilită de autorităţile veterinare în jurul locaţiei afectate, iar la momentul potrivit se va decide posibila sacrificare a păsărilor, a adăugat ministrul ceh al Agriculturii.

În ultimele săptămâni, mai multe cazuri de gripă aviară au fost descoperite în Slovacia, Polonia, Ungaria, Cehia şi România.

Gripa aviară în România

A fost alertă în magazinele din România. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor (ANSVSA) a anunțat că din cele 17 tone de carne de pasăre care au fost livrate în România din zone din Ungaria aflate sub restricție din cauza gripei aviare, circa 13 tone au ajuns deja în 26 de județe, potrivit unui comunicat.

Inspectorii ANSVSA au mai găsit doar 3, 3 tone de carne în cele trei depozite care au achiziționat carnea de pasăre. Din totalul acesteia decât 38 de kilograme au fost neutralizate. Restul de 13 tone au fost distribuite, deja, în 26 de județe din România: Bacău, Galați, Hunedoara, Dolj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Timiș, Gorj, Neamț, Arad, Harghita, Mureș, Sălaj, Vaslui, București, Vrancea, Brăila, Covasna, Iași, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Argeș, Giurgiu, Ilfov și Bihor.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!