UE atrage atenția cu privire la azilele din România

0

Comisarul european pentru drepturi sociale, Nicolas Schmit, a transmis o scrisoare deschisă în care a reiterat că ceea ce se întâmplă în azilele de bătrâni și în centrele pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități este de nepermis în Uniunea Sovietică și trebuie luate măsuri ferme imediate.

„Folosesc această ocazie pentru a-mi exprima îngrijorarea profundă cu privire la evoluția legată de maltratarea foarte gravă a persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități.

Comisia a fost îngrozită de această situație dramatică, deoarece nu acceptăm maltratarea persoanelor vulnerabile în UE. Îmbunătățiri și acțiuni mai concrete trebuie realizate în domeniul dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități și al furnizării de îngrijiri de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pe termen lung în România”, este mesajul transmis de comisarul european Nicolas Schmit în scrisoarea adresată ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Se pare că subiectul nu mai este de actualitate, iar autoritățile române nu au întreprins nicio reformă, după cele descoperite la „azilele groazei”.

Foto: digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!