Ciolacu și Ciucă au decis lista cu europarlamentari

0

Liderii celor mai importante partide politice din România, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au depus vineri lista pentru alegerile europarlamentare. Într-un gest simbolic, înainte de a se deplasa la sediul Biroului Electoral Central (BEC), cei doi s-au oprit la noul sediu al alianței, clădirea care acum 10 ani găzduia Uniunea Social Liberală (USL). Social-democrații i-au așteptat pe liberali la terasă, semn al unei colaborări și coeziuni între cele două formațiuni politice.

Cele două partide, PSD și PNL, au decis să meargă împreună la alegerile programate pentru data de 9 iunie, și au nominalizat în fruntea listei pentru Parlamentul European pe Mihai Tudose și Rareș Bogdan. PSD a fost primul care a ajuns la sediu, iar liderii săi au luat loc la terasă, savurând o cafea în timp ce așteptau sosirea colegilor liberali.

După câteva minute, au sosit și reprezentanții PNL. Înainte de a pleca la sediul BEC, Ciolacu și Ciucă au purtat o scurtă discuție.

”După ce românii vor decide prin vot, vom vedea după data de 10 iunie, deciziile ulterioare politice. Din punctul meu de vedere, eu și Nicolae Ciucă am făcut ce e corect pentru România și români, am dat dovadă de maturitate politică, am depășit momentul în care România trebuie să trăiască în timpul campaniilor electorale în circ, iar românii erau împinși în a vota contra unui partid sau a altuia. Venim cu o ofertă administrativă europeană, de stabilite și de construcție”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul BEC.

„Eu am mare încredere în acest demers şi sunt convins că şi cetăţenii României văd în această listă comună un angajament al celor două partide pentru România”, a afirmat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a subliniat că listele de susținători pentru candidaturile Alianței PSD-PNL la alegerile europarlamentare au fost verificate și validate conform prevederilor legale.

„Au fost verificate până la acest moment listele de susținători și s-a constatat că au îndeplinit numărul de semnături valabil obținute pentru a putea depune lista de candidați la Biroul Electoral Central. Zilele următoare vor veni și ceilalți competitori politici cu documentele pentru a fi înregistrate și validate la Biroul Electoral Central”, a precizat el.

Întrebat despre estimările pentru desfășurarea campaniei electorale, Greblă a accentuat aspectele tehnice ale procesului electoral.

„Din punct de vedere tehnic, totul s-a desfășurat conform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern și publicat și pot să vă spun că pentru prima dată Biroul Electoral Central funcționează într-un spațiu generos, care poate permite desfășurarea unei activități corespunzătoare și competitorilor politici să își depună documentele, inclusiv în ceea ce privește semnăturile care sunt destul de multe”, a subliniat el.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!