Dezastru total pentru armata rusă în Ucraina

0

Ucraina a reușit o contraofensivă puternică, de la începutul lunii septembrie, împotriva rușilor de pe teritoriul lor. Se pare că soldații ruși au cucerit 6.000 de kilometri pătrați în câteva săptămâni și au ajuns în unele zone la granița cu Rusia.

Această victorie răsunătoare nu a rămas fără ecou la Moscova, unde se cere pedepsirea generalilor. Ba mai mult, propaganda rusă de la televizor a început să aibă de suferit, iar unele voci au cerut încetarea războiului.

Nu există nicio justificare, mulți șefi în uniformă (nu pot să le spun comandanți) merită să fie demiși, iar unii dintre ei ar trebui să fie împușcați și pot chiar să spun câteva nume, a scris Volodimir Soloviov, unul dintre cei mai mari susținători a lui Vladimir Putin, pe contul său de Telegram.

Armata rusă a abandonat mii de tone de echipament militar și muniții, după retragerea dezordonată provocată de contraofensiva fulgerătoare a armatei ucrainene din regiunea Harkov, în urma căreia au fost recuceriți, de către forțele Kievului, peste 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu. Toate munițiile abandonate de ruși urmează a fi folosite acum chiar împotriva lor, a anunțat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, citate de agenția ucraineană de presă Unian, potrivit digi24.ro.

Foto: news.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!