DSVSA Mehedinți, locul unde corupția este la ea acasă

0

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Mehedinți pare a fi un loc prielnic pentru a face avere. După mai multe analize se pare că o parte dintre angajații acestei instituții au mai mulți bani decât pot justifica. Ce înseamnă acest lucru? Corupția este în floare și se poate spune chiar endemică.

Nu trebuie să fii mare expert în contabilitate pentru a observa că lucrurile nu sunt în regulă la DSVSA Mehedinți. Tot ce trebuie să faci este să te uiți pe declarațiile de avere ale angajațiilor. Surprinzător este faptul că instituțiile statului care ar trebui să verifice aceste lucruri nu fac nimic. Direcția Națională Anticorupție sau corpul de control al Ministerului Agriculturii ar trebui să verifice un pic mai mult această instituție mehedințeană.

Pentru a lămuri cum stă situația la DSVSA Mehedinți o să prezentăm câteva exemple. Doamna Smeu Rădița este consilier juridic superior, nu de mult timp, de vreo 3-4 ani. Potrivit datelor oficiale, acesta încasează suma de 101.799 lei/an. Un salariu frumușel, care însă nu poate justifica toată averea.

Conform declarației de avere, doamna Smeu Rădița deține un autoturism cu Volkswagen, achiziționat în anul 2009, și nu are bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea totală de 5.000 de euro. Totodată, în anul 2003 a cumpărat un apartament 53 de mp, în Drobeta Turnu-Severin, însă anul 2017 este unul foarte, foarte profitabil. În această perioadă a fost achiziționat un alt apartament de 70 mp, în Drobeta Turnu-Severin, o casă de 189 mp, în localitatea Tâmna, achiziționată tot în anul 2017 și un apartament de 30 mp, în București, în anul 2021. Ba mai mult, lucrurile nu se opresc aici, fiindcă doamna a acordat și un credit în anul 2020, scadent în anul 2025, în valoare de 116.664 lei. Incredibil, nu-i așa?

Cel de-al doilea caz care ridică un semn de întrebare este cel al doamnei director executiv adjunct Ganea Adriana. Aceasta încasează pentru funcția prestată un salariu de 115.112lei/an. Potrivit declarației de avere, ea nu deține bijuterii sau obiecte de artă care să depășească valoarea totală de 5.000 de euro și nu are nicio mașină.

Doamna director executiv adjunct deține împreună cu soțul ei, Ganea Dorin Cristian, un apartament de 80 de mp, în Drobeta Turnu-Severin, cumpărat în anul 2002, dar și o casă de 100 mp, în comuna Rogova, dobândită în anul 2016.

Legea din România prevede că nu poate exista o relație de director – angajat în cadrul unei instituții de stat între membrii aceleiași familii. Cu toate acestea, în anul 2021 soțul doamnei a fost angajat la DSVSA Mehedinți ca medic veterinar.

În același timp în care lucrează la stat, Ganea Dorin Cristian mai are și următoarele funcții: ”asistentă sanitar-veterinară” pentru ”SC Ferma Ghidel SRL”, de unde a încasat un venit anual de 12.375 lei, ”SC Ghidel Company SRL”, unde are un venit anual de 22.550 lei, ”SC Tismna SUIN SRL”, cu un venit anual de 28.050 lei, și ”DDD” unde are un salariu anual de 7.250 lei. Hai că e frumos așa!!!

Deschiderea și funcționarea unei circumscripții sanitar-vetrinare este subvenționată cu sume consistente, dar trebuie să îndeplinească câteva condiții, printre care, angajarea unui număr de medici veterinari și asistenți veterinari care trebuie să fie permanent pe întreaga durată a funcționării circumscripției. În fapt, aceștia sunt angajați la momentul verificării de către comisie, apoi, după o perioadă scurtă, sunt concediați, dar subvenția continuă să fie încasată, potrivit mehedinteanul.ro.

Rămâne de văzut dacă instituțiile abilitate ale statului vor vor verifica ceea ce se întâmplă la DSVSA Mehedinți.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!