Vladimir Putin a anunțat primul vaccin împotriva coronavirusului

0

Ministerul Sănătății rus a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, potrivit New York Times.

Cu toate că vaccinul a fost aprobat testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în desfășurare.

Potrivit specialiștilor în sănătate din Rusia, un studiu a arătat că aproximativ 99,9% din particulele SARS-CoV-2 mor la temperatura apei din încăpere în 72 de ore.

Specialiștii în sănătate sunt reticenţi în privința vaccinului anunțat de Rusia. Ei sunt de părere că multe dintre regulile de siguranţă nu au fost și nu vor fi respectate. Sunt voci care susțin că Rusia nu face altceva decât să își facă imagine pozitivă.

Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19, a declarat Vladimir Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, una dintre fiicele lui a luat vaccinul și că ar fi avut o ușoară temperatură după injecție, însă acum se simte bine.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!