Un om de știință din Turcia, condamnat la închisoare pentru că a spus adevărul

0

Turcia este o țară departe de a se mai considera o democrație. Ultimul eveniment dovedește că acolo este o dictatură în adevăratul sens al cuvântului, iar cine nu se supune plătește. Un om de ştiinţă a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru că a dezvăluit riscurile de dezvolta cancer provocate de poluarea toxică din vestul Turciei.

Tribunalul din Istanbul l-a condamnat pe Bülent Sik pentru „dezvăluire de informaţii confidenţiale”, un verdict pe care Amnesty International l-a calificat drept „o parodie la adresa justiţiei”, informează agerpres.ro.

Dr. Bülent Sik a arătat împreună cu alţi oameni de ştiinţă pentru Ministerul Sănătăţii, după un studiu realizat între anii 2011-2015, legătura între toxicitatea solului, apei şi a alimentelor şi rata ridicată de cancer în mai multe provincii din vestul Turciei. Dr. Bülent Sik a făcut recurs și rămâne în libertate pe toată durata acesteia.

Decizia instanţei arată că rezultatele unui studiu care vizează în mod direct sănătatea publică pot fi ascunse. Acest lucru este inacceptabil, a afirmat Dr. Bülent Sik.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!