Parlamentul Britanic, suspendat o lună

0

Tensiuni politice în Marea Britanie. Fricțiuni tot mai mari între Executiv și Parlament pe tema Brexit-ului. Premierul Boris Johnson este decis să meargă până la capăt cu Brexit-ul chiar și fără un acord cu Uniunea Europeană.

Parlamentul Marii Britanii a fost suspendat, seara trecută, după cea mai lungă sesiune din ultimii 350 de ani. Boris Johnson vrea, astfel, să își rezolve planul fără a fi împiedicat de opoziție.

În ultima sesiune înainte de a fi suspendat Parlamentul a decis: nu vor fi alegeri anticipate cum voia premierul, Executivul a fost obligat să publice documente guvernamentale legate de suspendarea Parlamentului și de pregătirile pentru Brexit fără acord, iar Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care îl obligă pe Boris Johnson să solicite o nouă amânare a Brexitului, dacă nu ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană în octombrie.

Guvernul va continua să negocieze o înțelegere. Dar în paralel ne pregătim să ieșim fără așa ceva și mă voi duce la summitul crucial de la Bruxelles, din 17 octombrie. Indiferent câte mijloace inventează Parlamentul ca să-mi lege mâinile, voi încerca din răsputeri să ajung la o înțelegere care să țină cont de interesul național. Acest Guvern nu va mai întârzia Brexitul, a declarat Boris Johnson premierul Marii Britaniei.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!