Omicron face ravagii în Marea Britanie

0

Dezastru în Marea Britanie, unde varianta Omicron a coronavirusului face ravagii. Potrivit autorităților engleze, la fiecare 2-3 zile numărul persoanelor infectate se dublează, iar în prezent, 40 la sută dintre persoanele infectate sunt cu tulpina africană.

Specialiștii în domeniul sănătății recomandă vaccinarea și cu a treia doză pentru un surplus de protecție în fața Omicron.

Ceea ce ştim despre Omicron este că se răspândeşte cu un ritm fenomenal, cu o rată pe care nu am mai văzut-o niciodată până acum şi care dublează la fiecare două-trei zile numărul infectărilor.

Acest lucru înseamnă că ne vom confrunta cu un val mareic de infectări, ne aflăm încă o dată într-o cursă între vaccinare şi răspândirea virusului, a declarat secretarul de stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, pentru Sky News.

Până acum, la nivel mondial, COVID-19 a ucis deja peste 5,3 milioane de persoane, a provocat pierderi economice de mai multe trilioane de dolari şi a afectat stilul obişnuit de viaţă al oamenilor din lumea întreagă.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!