Maia Sandu vrea sisteme de apărare antiaeriene

0

În cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a cerut sisteme de apărare antiaeriene de la NATO. Liderul de la Chișinău a mărturisit că țara sa nu mai poate avea un statut de neutralitate.

Cea mai mare problemă pe care o avem acum este necesitatea unui sistem de supraveghere și apărare antiaeriană. Acest lucru este necesar pentru Republica Moldova, dar și pentru întreaga regiune. Așadar, dorim ca partenerii noștri să ia în considerare acest tip de asistență de care avem nevoie urgent, a declarat preşedinta Republicii Moldova, potrivit TVR Moldova.

Maia Sandu a atras atenția că Rusia poate avea aceeași atitudine față de Moldova pe care o are față de Ucraina. De aceea, este nevoie de ajutor extern pentru a putea rezista.

Când ne uităm la ceea ce face Rusia în Ucraina, este limpede că neutralitatea nu ne poate apăra. Neutralitatea te poate apăra doar atunci când celelalte state o respectă.

Una dintre retoricele propagandei ruse este că neutralitatea înseamnă că țara nu trebui să-și întărească sectorul de apărare, ceea ce nu are niciun sens. Nu se pune problema schimbarii neutralității, dar, cu siguranță, Republica Moldova ar trebui ajutată să-și consolideze sectorul de apărare şi să fie parte din noua arhitectură europeană de securitate, a adăugat Maia Sandu, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: securityconference.org

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!