Klaus Iohannis participă la ceremonia de întronare a Împăratului Naruhito al Japoniei

0

Președintele României, Klaus Iohannis, se află în Japonia pentru a participa la ceremonia de întronare a a Majestății Sale Împăratul Naruhito. Evenimentul va avea loc marți, însă înainte șeful statului a fost primit luni, la Palatul Akasaka-Geihinkan, de prim-ministrul nipon Shinzo Abe, unde s-a discutat Parteneriatul strategic dintre România şi Japonia.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta și transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito.

Premiile Nobel anul 2019 au debutat luni cu distincțiile acordate descoperirilor în domeniul medical. Cercetătorii Gregg L. Semenza, Peter J. Ratcliffe și William G. Kaelin Jr. au fost premiați pentru deoperirile lor privind „modul în care celulele percep și se adaptează diferențelor de nivel al oxigenului din mediu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!