Comisia Europeană și Consiliul European au decis să sancționeze economic Rusia

0

Președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Drept urmare, Comisia Europeană și Consiliul European au decis să sancționeze că economic Rusia.

Marți, rubla rusă a coborât la minimul ultimelor 15 luni, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat desfășurarea de trupe în două regiuni separatiste din estul Ucrainei, pe care le-a recunoscut ca fiind independente, scrie Reuters, conform Mediafax.

Marea Britanie a luat primele sancțiuni economice, asupra unor oligarhi ruși care sustin deciziile lui Vladimir Putin și asupra mai multor bănci. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat marți, în Parlament, că miliardarii sancționați sunt Ghennadi Timcenko, Boris Rotenberg şi nepotul acestuia, Igor Rotenberg.

Băncile sancţionate sunt Rossia, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank şi Black Sea Bank, menţionează Reuters, potrivit Agerpres.

Acest pachet de sancțiuni care a fost aprobat în unanimitate de statele membre va răni Rusia – și o va răni foarte rău. Facem asta în coordonare cu partenerii noștri, Marea Britanie, SUA și Canada, cu care am fost în contact strâns în ultimele ore, a declarat Josep Borrell, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă.

Borrell a spus că sancțiunile includ 27 de persoane și entități, printre care se află bănci şi sectorul de apărare rus.

Sancțiunile includ și limitarea accesului Rusiei la pieţele de capital europene.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat anterior că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!