Chinezii construiesc un spital în șase zile pentru tratarea coronavirusului

0

Autoritățile chineze din Wuhan, au hotărât ca în șase zile să fie construit un spital în care să fie tratate doar persoanele infectate cu virusul ucigaș. Spitalul va fi construit de la zero și va fi dotat cu tot ce trebuie, a relatat presa chineză.

Spitalul va avea două etaje și trebuie să fie gata până vineri 31 ianuarie. La fața locului au început deja să apară excavatoare, mașini, containere, macarale, în paralel cu pregătirea materialelor medicale necesare.

Spitalul va avea 1.000 de paturi și va fi construit după modelul centrului de tratament care a fost ridicat la Beijing în 2003 în timpul epidemiei SARS.

Autoritățile chineze au relatat că, până acum, sunt 800 de persoane infectate, iar 25 au decedat. Virusul se transmite cu repeziciune, iar șapte orașe din China au fost băgate în carantină: Wuhan, Huanggang, Ezhou Xiantao, Chibi, Zhijiang și Qianjiang.

Pe de altă parte, au fost confirmate deja cazuri în Singapore, în Thailanda, Coreea de Sud și în Taiwan. Există o suspiciune chiar și în Arabia Saudită, în timp ce în Europa, există pacienți suspecți în Scoția, Irlanda și Italia.

Noi am spus foarte clar că toate evenimentele care implică adunări mari de oameni trebuie anulate, dacă nu sunt neapărat necesare. Pentru cazuri speciale este nevoie de aprobare. Noi le-am recomandat și studenților să-și ia cu ei mâncarea de la cantină, în loc să ia masa împreună în locuri publice, a declarat Zhou Yongming – director al Spitalului Universitar Wuhan.

Șerpii – kraitul și cobra – și liliecii pot fi sursa inițială a coronavirusului recent descoperit, care a declanșat un focar al unei boli respiratorii mortale în China.

Potrivit OMS, coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS. Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!