China a anunțat primele vești bune legate de coronavirus

0

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters. Anunțul a fost făcut de de purtătorul de cuvânt al comisiei, Mi Feng, în cadrul unei conferinţe de presă.

După atâtea vești proaste mai vin și noutăți dătătoare de speranță. Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, potrivit Ministerului Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie.

De asemenea, 11 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este cel mai scăzut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morţi în China, pe departe cea mai afectată ţară din lume, scrie Agerpres.

Noi date de la cercetătorii chinezi

Cercetătorii chinezi au publicat noi date cu privire la coronavirus. Aceștia au transmis că virusul se transmite de la o distanţă de 4,5 metri de persoana infectată, supravieţuieşte cel puţin 30 de minute în aer după ce „sursa” infecţiei nu mai este prezentă şi rezistă circa patru zile pe diferite suprafeţe.

Autoritățile chineze au descoperit și pacientul zero, cel care a avut prima dată virusul. Acesta a îmbolnăvit, în cursul unei călătorii cu autobuzul, până la 13 pasageri, pe şapte dintre ei aproape instant.

Cercetătorul Hu Shixiong de la Centrul de Control şi Prevenţie din Provincia Hunan, a prezentat noi date ale unui studiu realizat pe pacienţii unui autocar care a călătorit în China pe 22 ianuarie, momentul „zero” pentru declanşarea noului coronavirus. „Pacientul zero”, infectat, a urcat în autobuz, fără a purta mască de protecţie şi fără a şti că este purtător de COVID-19. Rezultatele analizei arată că acesta a îmbolnăvit şapte persoane doar în timpul călătoriei (alţi patru au fost depistaţi pozitiv după).

Potrivit noilor date, cercetătorii chinezi au descoperit că o persoană bolnavă îi poate infecta pe cei care se află chiar şi la o distanţă de 4,5 metri. Apoi, coronavirusul care provoacă boala COVID-19 poate supravieţui cel puţin 30 de minute în aer, timp în care poate infecta alte persoane. Totodată, virusul rezistă timp de mai multe zile pe suprafeţe, crescând astfel riscul de transmitere în rândul persoanelor care iau contact cu ele şi apoi îşi ating faţa. Perioada de supravieţuire diferă în funcţie de tipul suprafeţei şi temperatură.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!