China a anunțat că va scoate pe piață un vaccin împotriva coronavirusului

0

După ce Rusia a anunțat că a scos primul vaccin împotriva coronavirusului, de data aceasta China a mărturisit că este aproape să găsească și ea un astfel de leac.

Vaccinul se apropie de ultima fază de testare, etapa a treia, iar până acum a arătat rezultate bune pe șoareci. Potrivit oficialilor chinezi, în perioada următoare vaccinul va apărea pe piață.

Vaccinul este dezvoltat de o companie farmaceutică chineză, CanSino Biologics, și de Institutul de Știință Militar din China. El a început să fie utilizat la sfârșitul lunii iunie de armata chineză după o descoperire a unui anticorp, scrie Digi24.ro

Vaccinul a avut un răspuns bun asupra şoarecilor şi rozătoarelor şi poate determina corpul să producă un puternic răspuns imunitar şi celular în scurt timp.

Acesta va fi produs în masă într-o perioadă scurtă de timp şi este rapid şi uşor de preparat, susțin reprezentanții companiei farmaceutice.

Potrivit oficialilor chinezi, s-au efectuat teste asupra a peste 500 de persoane, iar rezultatele sunt promițătoare. Este însă nevoie de alte teste pe oameni în cea de-a III-a fază, pentru a confirma dacă vaccinul protejează eficient împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!