Centrala nucleară de la Zaporojie este la un pas de dezastru

0

Directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a avertizat că omenirea se joacă cu focul în cazul centralei nucleare de la Zaporojie și că trebuie luate măsuri urgente pentru a nu sta tot timpul la mâna norocului.

Nu putem continua să ne bazăm pe noroc pentru a evita un accident nuclear. Avem discuții cu amândouă părțile. Nu sunt de acord cu afirmațiile că nu facem niciun progres, cred că facem. Desigur, vorbim despre ceva care este foarte dificil. Acesta este războiul. Acesta este război adevărat și zona de protecție pe care o propun este tocmai pe linia frontului, pe linia în care ambii adversari sunt în contact. Dar mergem înainte cred și sper că episoade traumatizante precum cele din weekendul trecut ne pot ajuta, în mod paradoxal, să mergem mai departe, în sensul că oamenii trebuie să realizeze că nu putem continua să ne bazăm pe noroc pentru a evita un accident nuclear, a declarat directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, pentru CNN.

Ambele forțe militare din războiul din Ucraina se acuză reciproc de bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie. Un acord de pace între Rusia și Ucraina este așteptat de o lume întreagă, însă sunt șanse mici ca acesta să aibă loc în perioada următoare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!