Autoritățile italiene au anunțat că numărul morților a depășit 1.000

0

Autoritățile italiene au anunțat noul bilanț legat de coronavirus. Au murit încă 189 de persoane, numărul total depășind 1.000 de persoane în 20 de zile.Totodată, nu mai puţin de 15.000 de persoane sunt infectate.

Guvernul italian a extins carantina la întreaga țară. Nimeni nu intră și nu iese din Italia, iar populația autohtonă este rugată să facă cât mai puține deplasări.

Măsurile luate de autoritățile italiene sunt cele mai drastice din ultimii 80 de ani și au ca scop stoparea răspândirii virusului ucigaș. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Competițiile sportive au fost deja anulate. De asemenea, sunt interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Credeți-mă, nu este ușor, sunt complet conștient de gravitatea acestor măsuri pentru întreaga țară, dar sunt forțat să intervin într-o manieră mai hotărâtă ca să protejăm persoanele cele mai fragile și mai vulnerabile. Este timpul pentru responsabilitate, toți avem o mare responsabilitate. Toți cetățenii, alături de mine! Decizia corectă este de a sta acasă, viitorul Italiei este în mâinile noastre, a declarat Giuseppe Conte, premierul Italiei, acum câteva zile.

OMS a declarat pandemie mondială de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie mondială de coronavirus. Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că decizia a fost luată după lungi analize.

Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie.

Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus.

Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului.

Suntem împreună, să facem ceea ce trebuie cu calm și să-i protejăm pe cetățenii lumii. E fezabil.

Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus. Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări, a declarat irectorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!