Armata israeliană, dotată cu drone de ultimă generație

0

Armata israeliană se modernizează cu un nou set de drone de ultimă generație. Acestea vor fi utilizate în în cadrul unității VISINT (Visual Intelligence-Visual Intelligence) 9900 din Divizia de Informații Secrete a IDF.

Unitatea 9900 este responsabilă pentru colectarea informațiilor vizuale, inclusiv date geografice din sateliți și aeronave, precum și pentru cartografierea și interpretarea informațiilor vizuale pentru trupele de pe câmpul de luptă, precum și pentru factorii de decizie, scrie animanews.org.

Unitatea va fi un multiplicator semnificativ al capacității lui 9900 de a furniza informații geo-vizuale. Avantajul relativ al utilizării drone multi-rotor este capacitatea de a opera în diferite condiții, cum ar fi ziua și noaptea, schimbarea condițiilor meteorologice și faptul că sunt instrumente relativ ieftine și disponibile, a specificat armata într-un comunicat.

Unitatea 9900 a fost creată ca parte a programului multianual Elan (Momentum) al Țahal. Scopul acestui structuri este să facă armata mai letală în termeni de acțiune și acuratețe și să îmbunătățească capacitățile de luptă ale împotriva „inamicului care devine invizibil ”pe câmpul de luptă.

Șeful Direcției de Informații Militare a Țahal, general-maior Tamir Heyman, a spus că misiunea lor va fi „să pună la dispoziția forțelor de luptă informații de teren pentru a răspunde cel mai bine provocării de a expune inamicul”.

După aceste îmbunătățiri, armata israeliană va avea imagini clare cu poziționarea inamicilor în teren și în felul acesta își va menține superioritatea asupra inamicilor.

Acest lucru va permite concentrarea eforturilor operaționale într-un mod care face lupta mai letală, mai eficientă și mai rapidă, a spus Țahal.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!