10% din populația județului Mehedinţi are certificat de handicap

0

Județul Mehedinți are 250.00 de locuitori, iar, potrivit datelor statistice, 10 la sută dintre aceștia au certificat de handicap. Drept urmare, aceștia sunt scutiți de impozitul pe mașină și clădiri. Ba mai mult, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, 235 angajați au certificate de handicap.

Acum…ce pot să vă spun? Este, totuși, și legislația locului de muncă. A medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap, a declarat spune Elena Bololoi, medic SJU Drobeta Turnu Severin, potrivit alephnews.ro.

În oraș circulă mai multe mașini de lux, ale căror proprietari nu plătesc impozite, deoarece au certificate de handicap. Primăria Drobeta Turnu Severin vrea să elucideze acest lucru.

Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puțin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5. 363 de persoane care plătesc mai puțin cu aproape un milion, a explicat Marius Screciu, primar Drobeta Turnu Severin, potrivit sursei citate mai sus.

Situația este tragi-comică, iar datele arată că în județ sunt și oameni care, în acte, figurează ca nevăzători, însă au permis de conducere.

În urma unei solicitări pe care am făcut-o către Serviciul Poliției Rutiere, să ne comunice câte dintre persoanele încadrate în grad de handicap vizual grav, cu însoțitor, beneficiază de permis de conducere, am constatat că 10 astfel de persoane dețin, în continuare, permise de conducere, a precizat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți, pentru sursa citată mai sus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!