Guvernul a adoptat noi măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului

0

Guvernul României a decis să ia noi măsuri de restricție după ce a crescut numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 la peste 1.000 pe zi. Situația este una gravă și erau necesare punerea în aplicare a unor noi reguli pentru a încerca stoparea răspândirii virusului ucigaș din China.

Am formulat câteva propuneri pentru Guvern pentru a fi adoptate. Cele mai importante sunt:

– posibilitatea de limitare a programului pentru terase, pentru acele localități și județe unde există o răspândire mare a virusului

– trebuie limitat umărul de clienți la numărul disponibil de scaune. Multe terase se transformă în discoteci, în cluburi. De fapt, sun cluburi mascate.

– propunerea CNSU este de a impune obligativitatea purtării măștii și în aer liber, în anumite spații, în anumite intervale orare, unde nu se poate asigura distanța minimă de protecție de 1,5 metri. Este vorba despre piețe, care sunt aglomerate, unde se formează cozi, unde interacțiunea este foarte apropiată. Este vorba de faleze, am dat exemplul Galațiului, acolo e o aglomerație în weekend în care nu poți să păstrezi distanța. Este vorba despre târguri, despre localități, unde se fac evenimente de ziua localității. De asemenea, pe peroanele gărilor, în stații, unde se așteaptă mijlocul de transport.

Noi permitem adoptarea unor astfel de decizii la propunerea DSP. Ele se vor dispune local, Comitetul Județean dispune obligativitatea portului măștii, a declarat Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Autoritățile recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască. Potrivit datelor oficiale, în România sunt peste 48.000 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea peste 2.200 și-au pierdut viața.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!