O asociație din Marea Britanie dresează câinii să depisteze persoanele infectate cu coronavirus

0

O asociație din Marea Britanie care se ocupă cu dresajul câinilor încearcă să învețe animale să detecteze persoanele infectate cu COVID-19 care ajung pe aeroporturi. Asociaţia Medical Detection Dogs vrea să depisteze, astfel, persoanele asimptomatice cu coronavirus care vin din alte părți ale lumii.

Modalitatea prin care patrupedele sunt învățate să depisteze aceste persoane nu este ușoară și se încearcă să se găsească o metodă cât mai sigură de a extrage mirosul de la pacienții infectați.

Vor veni oameni care ar putea fi asimptomatici sau presimptomatici în acele câteva zile în care nu ştiu că sunt infectaţi. Un câine adulmecă fiecare persoană la rând – îi ia 0,5 secunde, animalul identifică rapid care sunt cei care au nevoie de testare şi trebuie să meargă direct în izolare pentru a preveni transmiterea bolii mai departe pe teritoriul Marii Britanii, a precizat Claire Guest în emisiunea Today, difuzată de BBC.

Asociația învață mai multe rase de câini să depisteze persoanele infectate cu coronavirus care sunt asimptomatice, iar printre ele se găsesc trei cocker spaniel, un labrador, un câine din rasa labradoodle şi un metis labrador cu golden retriever.

Reprezentanții asociației sunt de părere că animalele pot fi învățate să depisteze persoanele infectate cu coronavirus la fel cum pot fi dresați să găsească droguri sau explozibili, după miros. Totodată, asociația a anunțat că în ajutorul lor a venit și Facultatea de Igienă şi Medicină Tropicală din Londra (LSHTM) şi Universitatea din Durham. Asociaţia Medical Detection Dogs se află în discuții cu Guvernul pentru ca animalele să fie folosite în acest sens.

Vezi aici video cum sunt învățați cățeii să depisteze persoanele infectate cu coronavirus.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!