Ce înseamnă când un cățel se uită direct în ochii stăpânului?

0

Un cățel se uită în ochii stăpânului. Animalele sunt considerate o minune a naturii sau un dar al lui Dumnezeu. Fără animale viața ar fi mult mai tristă. Dintre toate se distinge câinele, considerat cel mai bun prieten al omului. De altfel, câinele a fost primul animal domesticit de om.

Un studiu a arătat că persoanele care cresc animale devin mai empatice în viață. Atunci când ai un cățel lucrurile se schimbă total. Nu puține sunt cazurile în care animalul se atașează atât de mult de stăpân, încât atunci când îl pierde acesta suferă atât de mult și refuză să mai mănânce până când moare.

Câinele își iubește necondiționat stăpânul și trăiește fericit doar în prezența acestuia. Toată lumea știe cât de bucuros este un cățel atunci când își revede stăpânul.

Ca orice suflețel, câinele are și el comportamentul său, iar gesturile sale denotă o anumită dorință. De exemplu, atunci când un câine se uită direct în ochii stăpânului acesta cere ceva. În cele mai multe cazuri acesta vrea mâncare sau atenție.

Conform ultimelor studii, însă, există o explicație mai complicată și se referă la legătura emoțională între om și cățelul său. Prin menținerea contactului vizual, cățelul eliberează endorfine, substanțe chimice produse în mod natural de sistemul nervos. Acționează drept un stimulent al fericirii.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!